Кулинарни рецепти » Камби, пълнени с грозде

 Камби, пълнени с грозде

Продукти:

• 4 кг камби
• 1 кг моркови
• 1 кг грозде
• 1 глава целина с листата
• 5-6 дафинови листа
• парче хрян
• 150 мл растително масло

За маринатата: (на 1,5 л вода)

• 1 л оцет
• 200 г сол
• 150 г захар
• 150 г мед

Начин на приготвяне:

Почистваме камбите от дръжките и семето. Кипваме водата заедно с оцета, захарта, меда и 2/3 от солта. В горещата марината попарваме камбите, колкото да променят цвета си. Изваждаме ги, отцеждаме и ги поръсваме от вътрешната страна с останалата сол.

Настърганите моркови и целина слагаме в марлена торбичка и варим 10 минути в същата марината. След като изстинат, смесваме ги със ситно нарязаните листа целина.

С получената смес напълваме камбите, като във всяка предварително поставяме по няколко зърна грозде. Нареждаме ги в буркани, а помежду им слагаме дафинови листа и парчета хрян. Притискаме ги и заливаме с прецедената марината, а най-отгоре наливаме олио.

Запечатваме бурканите и стерилизираме 10 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сладкиш с нектарини

Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Салата от зелени доматчета

Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Начало