Кулинарни рецепти » Мариновани праскови

 Мариновани праскови

Продукти:

• 1 кг праскови
• 500 мл сухо бяло вино
• 10 мл винен оцет
• 1 пръчка канела
• 8 зърна бахар
• 4 цвята индийско орехче
• 1 ч. л. кориандър
• 1 дафинов лист
• 2 стъбла копър
• 500 г кафява захар

Начин на приготвяне:

Обелваме прасковите, разрязваме ги на две и отстраняваме костилките. Смесваме виното и оцета и в тази марината задушаваме прасковите, след което ги изваждаме и отцеждаме.

Винената отвара оставяме да ври заедно с останалите подправки (без дафиновия лист и копъра) 20 минути на слаб огън. Връщаме плодовете в сместа, прибавяме дафиновия лист и копъра и варим още 4 минути, след което отделяме плодовете.

Редим ги в буркани и заливаме с прецедения сироп. Затваряме и стерилизираме 30 минути.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Начало