Кулинарни рецепти » Йоркширски пудинг

 Йоркширски пудинг

Продукти:

• 1 ч. ч. брашно
• 2 яйца
• 500 мл прясно мляко
• мазнина
• сол

Начин на приготвяне:

Пресяваме брашното и солта, прибавяме разбитите яйца и млякото и бъркаме, докато се образува гладко тесто, което трябва да отлежи 1/2 час.

В намазана с мазнина тава изсипваме тестото и го печем около 30 минути. Сервираме го веднага след изпичането.

Автор: Елеонора Владимирова

Представяме Ви:

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Начало