Кулинарни рецепти » Варена питка

 Варена питка

Продукти:

• 350 г сух хляб
• 250 мл прясно мляко
• 2-3 яйца
• 2 с.л. краве масло
• 60 г маргарин
• 3-4 ореха
• индийско орехче, сол

Начин на приготвяне:

Натрошаваме около 300 г от хляба и го заливаме с разбитите в млякото яйца и пололовината разтопен маргарин. Подправяме със сол и настъргано индийско орехче и месим, докато се появят мехурчета.

Запържваме в останалия маргарин останалия претрит или нарязан на малки кубчета хляб. Слагаме го в тестото заедно с нарязаните орехови ядки, премесваме и завиваме в чиста набрашнена кърпа. Завързваме питката на вързопче и я пускаме във вряща подсолена вода. Варим около 1 час.

Изваждаме сварената питка в затоплен поднос, нарязваме я внимателно и я заливаме със сгорещеното краве масло, в което можем да препържим малко червен пипер или суха чубрица.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Начало