Кулинарни рецепти » Стерилизирани червени домати

 Стерилизирани червени домати

Продукти:

• 5 кг домати
• 2 глави лук
• 4-5 листа от целина
• сол


Отделяме половината домати, като избираме по-меките. Настъргваме ги и ги задушаваме на умерен огън заедно със ситно нарязаните лук и целина.

Измиваме целите домати и ги попарваме във вряла вода. После ги обелваме и ги нареждаме плътно в буркани.

Претриваме през цедка задушените домати, загряваме соса на огъня, посоляваме и го разливаме в напълнените буркани. Затваряме херметически и стерилизираме 20 мин.

Автор: Недялка Михалева

Представяме Ви:

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Сладко от черници

Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Начало