Кулинарни рецепти » Пресечени домати

 Пресечени домати

Продукти: (за 1 буркан от 800 мл)

• 1 кг добре узрели червени домати
• 1 малка зелена люта чушка
• 1 аспирин
• 2-3 клончета магданоз
• сол

Начин на приготвяне:

Попарваме доматите, обелваме ги и ги смиламе на машинка за месо. Не е необходимо да им отстраняваме семките.

Посоляваме на вкус, прибавяме стрития аспирин и изчистената от семките, измита и нарязана на ситно люта чушка, нарязания на ситно магданоз.

Разбъркваме сместа добре, пълним буркана, затваряме херметически с капачка и не стерилизираме.

През зимата в тези домати можем да нарежем на ситно бялата част на праза. Така получаваме в точния смисъл на думата прясна доматена салата.

Автор: Цветанка Янкова

Представяме Ви:

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Начало