Кулинарни рецепти » Пресечени домати

 Пресечени домати

Продукти: (за 1 буркан от 800 мл)

• 1 кг добре узрели червени домати
• 1 малка зелена люта чушка
• 1 аспирин
• 2-3 клончета магданоз
• сол

Начин на приготвяне:

Попарваме доматите, обелваме ги и ги смиламе на машинка за месо. Не е необходимо да им отстраняваме семките.

Посоляваме на вкус, прибавяме стрития аспирин и изчистената от семките, измита и нарязана на ситно люта чушка, нарязания на ситно магданоз.

Разбъркваме сместа добре, пълним буркана, затваряме херметически с капачка и не стерилизираме.

През зимата в тези домати можем да нарежем на ситно бялата част на праза. Така получаваме в точния смисъл на думата прясна доматена салата.

Автор: Цветанка Янкова

Представяме Ви:

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Карамел Му

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Начало