Продукти:
• 6 кг чушки
• 4 кг патладжани
• 1 л оцет
• 1/2 л олио
• 3 с. л. сол
• магданоз, чесън
• черен пипер
Начин на приготвяне:
Нарязваме патладжаните на филии, посоляваме и оставяме да се отцедят. След това ги изпържваме в сгорещено олио.
Чушките изпичаме, обелваме и слагаме за 2-3 часа в оцета, в който сме разтворили 2 с. л. сол.
В буркани редим ред патладжани, ред чушки, нарязания магданоз и чесън. Отгоре заливаме с 2 см препържено олио. Затваряме и стерилизираме 15 мин.
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...