Кулинарни рецепти » Алказари

 Алказари

Продукти:

• 4 белтъка
• 200 г захар
• 200 г смлени орехи
• 1 ванилия
• 100 г шоколадови пръчици за овалване

За крема:

• 1 1/2 пакетчета краве масло
• 200 г пудра захар
• 4 жълтъка
• 1 ч.л. ром

Начин на приготвяне:

Разбиваме на сняг белтъците със захарта. Прибавяме орехите и ванилията и разбъркваме много добре. Гребваме с лъжичка от тази смес и оформяме купчинки в намаслена, набрашнена и застлана с хартия тавичка, като оставяме разстояние между тях. Печем ги в умерена фурна, докато порозовеят.


Разбиваме маслото за крема със захарта до побеляване. При непрекъснато разбиване прибавяме последователно един по един жълтъците и рома. Слепваме два по два изпечените алказари с този крем. После ги намазваме с останалия крем и ги овалваме в шоколадовите пръчици.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кордон бльо

Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...

Ванилини

Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Начало