Продукти:
• 16 сушени сини сливи
• 300 г брашно
• 1 пакетче суха мая
• 1 кофичка кисело мляко
• 2 с.л. захар
• 1 щипка сол
• 1 яйце
• 60 г краве масло
• пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Попарваме с вряла вода сините сливи и внимателно изваждаме костилките. Разбъркваме брашното с маята и солта, внимателно наливаме разбитото мляко, разбъркано с яйцето и захарта и измесваме тесто. Тестото не трябва да лепне по ръцете. Правим руло от тестото, което разделяме на 16 парченца.
Стопяваме тестото. Избираме по-висока тавичка с размери 15 на 20 см, набрашняваме ръцете си и сплескваме парченцето тесто. Слагаме вътре отцедената слива и оформяме пуричка. Подреждаме пуричките на разстояние една от друга в тавата, отгоре с четка ги намазваме с масло и ги оставяме 15 мин. на топло място да втасат.
Загряваме фурната на 170°С и печем пуричките около 30 мин, докато поруменеят равномерно. Още топли ги нареждаме в чинията, в която ще ги сервираме и ги наръсваме с пудра захар. Гарнираме ги с топъл или студен ванилов сос.
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...