Продукти:
• 1 кг брашно
• 1 ч.ч. олио
• 1 ч.ч. пудра захар
• 1 1/2 ч.ч. смлени орехови ядки
• 2 ванилии
• 1 бакпулвер
• пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Смесваме олиото със захарта, смлените орехи и ванилията. Постепенно при непрекъснато бъркане сипваме пресятото с бакпулвера брашно. Замесваме меко тесто и го разточваме на кора с дебелина около 5 мм.
С помощта на формички или кръгла чаша изрязваме фигурки от тестото. Нареждаме ги в намаслена и набрашнена тавичка и ги печем в умерено загрята фурна. Поръсваме готовите курабийки с пудра захар, докато са още горещи.
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...