Продукти:
• 1 кг брашно
• 500 г мас
• 1 малка бутилка жълт швепс
• 2 кутии локум
• 2 ванилии
• пудра захар
Начин на приготвяне:
Правим кладенче в брашното и изсипваме разтопената мас, а после по малко наливаме швепса с разтворената в него ванилията. Бъркаме енергично до топла печка, за да не се втвърди маста.
Когато получим хубаво тесто, правим топченца и в средите им слагаме локумче, отново овалваме между дланите и редим в суха тава. Печем на 250°С до розово.
Горещите сладки посипваме с ароматизирана с ванилия пудра захар.
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...