Продукти:
• 1 кг брашно
• 500 г мас
• 1 малка бутилка жълт швепс
• 2 кутии локум
• 2 ванилии
• пудра захар
Начин на приготвяне:
Правим кладенче в брашното и изсипваме разтопената мас, а после по малко наливаме швепса с разтворената в него ванилията. Бъркаме енергично до топла печка, за да не се втвърди маста.
Когато получим хубаво тесто, правим топченца и в средите им слагаме локумче, отново овалваме между дланите и редим в суха тава. Печем на 250°С до розово.
Горещите сладки посипваме с ароматизирана с ванилия пудра захар.
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...