Продукти:
• 500 г брашно
• 3 яйца
• 2 ч.ч. захар
• 1 к.ч. олио
• 3/4 ч.ч. кисело мляко
• 1/2 ч.л. амонячна сода
• 1 ч.л. сода бикарбонат
• 1 ч.ч. смлени орехови ядки
• 1 ч.ч. петмез
• половин пакетче канела
• 1/2 ч.л. счукан карамфил
• 1 ч.л. смлян черен пипер
• 1 щипка настъргано индийско орехче
Начин на приготвяне:
Разбиваме яйцата със захарта. Прибавяме олиото, киселото мляко и амонячната сода. Постепенно при непрекъснато бъркане сипваме смесенето със хлебната сода брашно. Накрая прибавяме смлените орехи, петмеза, черния пипер, карамфила, канелата и индийското орехче.
Омесваме средно твърдо тесто и го оставяме да престои на топло около 2 часа. След това разточваме от него дебела кора и изрязваме четвъртити фигурки. Нареждаме мастакулките в намаслена тавичка и ги печем в умерено загрята фурна.
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...