Продукти:
• 90 г овесени ядки
• 50 г брашно
• 3 с.л. натрошено сирене
• 1 жълтък
• 2 с.л. прясно мляко
• 50 г краве масло
• 1 щипка бакпулвер
• 1 щипка сол
Начин на приготвяне:
Смесваме овесените ядки, брашното, сиренето, солта и бакпулвера. Добавяме маслото, размекнато до стайна температура, и размачкваме всички продукти. След това бавно изливаме млякото и замесваме тесто, което разточваме на тънка кора.
С малка формичка изрязваме кръгове, а след това разрязваме кръговете на четвъртинки. Нареждаме курабийките в намаслена тавичка, намазваме ги с жълтъка и ги печем в предварително загрята умерена фурна, докато станат златистожълти.
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...