Кулинарни рецепти » Анадолски курабии с кокос

 Анадолски курабии с кокос

Продукти:

• 2 1/2 ч.ч. брашно
• 1/2 ч.ч. кисело мляко
• 1 ч.ч.+ 4 с.л.захар
• 1 ч.ч. кокосови стърготини
• 1/2 ч.ч. прясно мляко
• с. л. гликоза
• пакетчета краве масло
• 2 ванилии

Начин на приготвяне:

Объркваме млякото, 1 ч.ч. захар, гликозата, ванилията, 1 пакетче меко масло и брашното. Разстиламе сместа в наръсена с брашно, кокос или нишесте тавичка и печем 30 минути във фурна на около 150ºС.

Разбиваме останалото омекналото масло с 4 с.л. захар и кокосовите стърготини, заливаме тестото и допичаме още 20 мин.

Режем сладкиша на дребни полумесеци с метални формички или със стъклена чаша. Отгоре по желание поръсваме с настърган или разтопен бял шоколад.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Начало