Продукти:
• 2 яйца
• 1 ч.ч. пудра захар
• 1 ч.ч. брашно
• 1 ванилия
• отцедени вишни или череши от сладко
Начин на приготвяне:
Разбиваме яйцата на пяна заедно със захарта. При непрекъснато бъркане сипваме пресятото с ванилията брашно и бъркаме, докато получим гладка смес.
С лъжичка гребваме от сместа и изсипваме в намаслена тавичка кръгчета на разстояние едно от друго. Печем в ги в силна фурна, докато краищата им се зачервят.
Изваждаме тавата и отлепваме с помощта на шпакла още топлите кръгчета. Слепваме ги с пръсти в единия край, така че да заприличат на малки калии. Слагаме във всяко сладкишче по едно отцедено плодче.
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...