Кулинарни рецепти » Калии

 Калии

Продукти:

• 2 яйца
• 1 ч.ч. пудра захар
• 1 ч.ч. брашно
• 1 ванилия
• отцедени вишни или череши от сладко

Начин на приготвяне:

Разбиваме яйцата на пяна заедно със захарта. При непрекъснато бъркане сипваме пресятото с ванилията брашно и бъркаме, докато получим гладка смес.

С лъжичка гребваме от сместа и изсипваме в намаслена тавичка кръгчета на разстояние едно от друго. Печем в ги в силна фурна, докато краищата им се зачервят.

Изваждаме тавата и отлепваме с помощта на шпакла още топлите кръгчета. Слепваме ги с пръсти в единия край, така че да заприличат на малки калии. Слагаме във всяко сладкишче по едно отцедено плодче.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Картофена лазаня

Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...

Начало