Продукти:
• 125 г брашно
• 125 г краве масло
• 125 г захар
• кората от 1 лимон
• 100 г печени лешници
• 5 яйца
• 1 щипка сол
Начин на приготвяне:
Разбиваме захарта с жълтъците, добавяме настърганата лимонова кора. Разбиваме начуканите лешници с един белтък и добавяме към жълтъците. Бъркаме и постепенно прибавяме брашното, солта, разбитите на сняг белтъци и накрая - маслото.
Вземаме малки формички за печене, намазваме ги с масло и поръсваме с брашно. Пълним ги със сместа и печем в умерена фурна.
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...