Продукти:
• 2 яйца
• 1 с.л. захар
• 2 с.л. олио
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 1 равна ч.л. сода бикарбонат
• 4 ч.ч. брашно
• пудра захар или конфитюр за гарниране
• олио за пържене
Начин на приготвяне:
Разбиваме с вилица яйцата, захарта и олиото. Слагаме киселото мляко, в което сме разбъркали содата. Прибавяме брашното и замесваме средно твърдо тесто. Месим интензивно десетина минути, докато в тестото започнат да се образуват мехури. Разделяме го на 5-6 топки и го оставяме да почива.
След 15 мин разточваме от всяка топка кора с дебелина 5 мм. Нарязваме корите на лентички или на кръгчета и ги изпържваме в сгорещеното олио.
Преди поднасяне поръсваме сладките с пудра захар или ги намазваме с конфитюр. За да освежим престоялите сладки, можем да ги залеем с горещ сироп, приготвен от 1 ч.ч. захар и 1 ч.ч. вода.
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...