Кулинарни рецепти » Фунийки

 Фунийки

Продукти:

• 1 кг брашно
• 1 ч.ч. захар
• 3 яйца
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 1 к.ч. олио
• 1 пакетче амонячна сода
• 1 ванилия
• 1 к.ч. смлени орехови ядки за поръсване


За крема:

• 1 л прясно мляко
• 350 г захар
• 1 пакетче краве масло
• 1 ч.ч. брашно
• 3 яйца

Начин на приготвяне:

Разбиваме яйцата със захарта. Прибавяме киселото мляко с амонячната сода, а след това – олиото. Постепенно сипваме пресятото с ванилията брашно. Омесваме меко тесто и го разточваме на правоъгълна кора с дебелина 5 мм.

Изрязваме от кората ленти с широчина 2 см. Оформяме фунийки от алуминиево фолио и навиваме около всяка фунийка по една тестена лента. Нареждаме така приготвените фунийки в намаслена тавичка и печем в предварително загрята фурна при температура 220°С, докато станат бледорозови.

Сваряваме млякото за крема и прибавяме захарта и маслото, като разбъркваме. Размиваме брашното в 150 мл вода и при непрекъснато бъркане го сипваме в крема. Варим на умерен огън, докато кремът се сгъсти. После отстраняваме от огъня, изчакваме десетина минути кремът да поизстине и прибавяме разбитите яйца и ванилията.

Изваждаме фолиото от изпечените фунийки и ги пълним с приготвения крем. Отгоре поръсваме със смлените орехи.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Начало