Кулинарни рецепти » Шоколадови сърца

 Шоколадови сърца

Продукти:

• 2 белтъка
• 250 г захар
• 250 г бадеми
• 60 г шоколад
• 1 щипка канела
• 1 ч.ч. брашно

Начин на приготвяне:

Разбиваме на сняг белтъците заедно със захарта. Прибавяме канелата, смлените бадеми, настъргания шоколад и малко брашно, така че да получим меко тесто.

Разточваме тестото на кора с дебелина 5-6 мм, от която изрязваме сладки с формата на сърце. Нареждаме ги в намаслена тавичка и ги печем в умерена фурна, като внимаваме да не прегорят.

По желание можем да украсим готовите сърца с шоколадова или захарна глазура.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Картофена лазаня

Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Начало