Кулинарни рецепти » Шоколадови сърца

 Шоколадови сърца

Продукти:

• 2 белтъка
• 250 г захар
• 250 г бадеми
• 60 г шоколад
• 1 щипка канела
• 1 ч.ч. брашно

Начин на приготвяне:

Разбиваме на сняг белтъците заедно със захарта. Прибавяме канелата, смлените бадеми, настъргания шоколад и малко брашно, така че да получим меко тесто.

Разточваме тестото на кора с дебелина 5-6 мм, от която изрязваме сладки с формата на сърце. Нареждаме ги в намаслена тавичка и ги печем в умерена фурна, като внимаваме да не прегорят.

По желание можем да украсим готовите сърца с шоколадова или захарна глазура.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Начало