Кулинарни рецепти » Шипкови сладки

 Шипкови сладки

Продукти:

• 400 г пудра захар
• 3 белтъка
• 250 г смлени бадеми
• 50 г брашно
• 50 г цели бадеми
• 175 г мармалад от шипки

Начин на приготвяне:

Разбиваме на гъст сняг белтъците и захарта. Постепенно добавяме брашното и бадемите. Оформяме неголеми топчета и върху всяко слагаме обелени бадеми.

Запичаме и след като сладките изстинат, ги залепваме две по две с мармалад.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Начало