Продукти:
• 400 г пудра захар
• 3 белтъка
• 250 г смлени бадеми
• 50 г брашно
• 50 г цели бадеми
• 175 г мармалад от шипки
Начин на приготвяне:
Разбиваме на гъст сняг белтъците и захарта. Постепенно добавяме брашното и бадемите. Оформяме неголеми топчета и върху всяко слагаме обелени бадеми.
Запичаме и след като сладките изстинат, ги залепваме две по две с мармалад.
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...