Продукти:
• 2 пакетчета краве масло
• 250 г пудра захар
• 1 ч.ч. смлени орехови ядки
• 1 жълтък
• 500 г брашно
• 1 ванилия
• 1 к.ч. кокосово брашно
• 100 г мармалад
• пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Разбиваме маслото със захарта до побеляване. Прибавяме жълтъка, смлените орехи, брашното и ванилията. Омесваме тесто, което разточваме на кора с дебелина 5 мм.
Със стъклена чаша изрязваме от кората кръгчета, нареждаме ги в намаслена тава и печем в умерено загрята фурна.
Слепваме изпечените кръгчета две по две с мармалада. /Вместо мармалад можем да използваме маслен крем./ Отъркалваме ги в кокосовото брашно, така че брашното да полепне по ръбовете, и отгоре ги поръсваме с пудра захар.
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...