Кулинарни рецепти » Ореховки

 Ореховки

Продукти:

• 250 г смлени орехови ядки
• 3 белтъка
• 250 г кристална захар
• 2 ванилии
• 1-2 к.ч. бадеми

Начин на приготвяне:

Разбиваме белтъците на сняг и ги смесваме със захарта и орехите. При непрекъснато бъркане загряваме сместа отначало на силен, а след това – на по-слаб огън. След 5-6 мин отстраняваме от огъня и прибавяме ванилията.

Изчакваме сместа да изстине и с намокрени ръце оформяме топчета с големината на орех. Набождаме във всяко топче по един бадем, нареждаме ги в намаслена тавичка и печем в умерена фурна, докато почервенеят.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Тиквички с праз

Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Начало