Продукти:
• 4 козуначни кифли
• 2 ч.ч. изчистени череши или плодове от сладко
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 1 к.ч. захар, но може и по-малко
• 4 с.л. брашно
• 2 яйца
• 1/2 ч.л. канела
• мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
Накисваме кифлите в прясно мляко, за да се напоят, след което ги отцеждаме и смачкваме . Последователно добавяме брашното, млякото, яйцата, захарта и малко канела. Смесваме всичко и добавяме черешите без костилки или плодове от сладко или консерва.
От приготвеното тесто оформяме сладки, които пържим бавно до кафеникаво в сгорещена мазнина, като ги обръщаме от всички страни. Объркваме захар и канела и овалваме сладките в сместа. Поднасяме веднага.
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...