Кулинарни рецепти » Черешово дърво

 Черешово дърво

Продукти:

• 4 козуначни кифли
• 2 ч.ч. изчистени череши или плодове от сладко
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 1 к.ч. захар, но може и по-малко
• 4 с.л. брашно
• 2 яйца
• 1/2 ч.л. канела
• мазнина за пържене

Начин на приготвяне:

Накисваме кифлите в прясно мляко, за да се напоят, след което ги отцеждаме и смачкваме . Последователно добавяме брашното, млякото, яйцата, захарта и малко канела. Смесваме всичко и добавяме черешите без костилки или плодове от сладко или консерва.

От приготвеното тесто оформяме сладки, които пържим бавно до кафеникаво в сгорещена мазнина, като ги обръщаме от всички страни. Объркваме захар и канела и овалваме сладките в сместа. Поднасяме веднага.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Бисквитено руло с натрошени целувки

Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Кекс с много маслини

Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...

Начало