Кулинарни рецепти » Черешово дърво

 Черешово дърво

Продукти:

• 4 козуначни кифли
• 2 ч.ч. изчистени череши или плодове от сладко
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 1 к.ч. захар, но може и по-малко
• 4 с.л. брашно
• 2 яйца
• 1/2 ч.л. канела
• мазнина за пържене

Начин на приготвяне:

Накисваме кифлите в прясно мляко, за да се напоят, след което ги отцеждаме и смачкваме . Последователно добавяме брашното, млякото, яйцата, захарта и малко канела. Смесваме всичко и добавяме черешите без костилки или плодове от сладко или консерва.

От приготвеното тесто оформяме сладки, които пържим бавно до кафеникаво в сгорещена мазнина, като ги обръщаме от всички страни. Объркваме захар и канела и овалваме сладките в сместа. Поднасяме веднага.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Наденички в доматен сос

Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Начало