Кулинарни рецепти » Карловски сладки

 Карловски сладки

Продукти:

• 150 г свинска мас
• 1 к.ч. пудра захар
• 2 жълтъка
• 1 ванилия
• 1 1/2 ч.ч. брашно
• 150 г смлени орехови ядки
• 1 белтък
• 2-3 с.л. пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне:

Разбиваме свинската мас с пудрата захар до побеляване. При непрекъснато бъркане прибавяме един след друг жълтъците, ванилията и брашното.

От замесеното тесто правим топчета с големината на орехи. Потапяме топчетата в разбития белтък и ги овалваме в смлените орехови ядки.

Печем ги в предварително загрята умерена фурна. Поръсваме готовите сладки с пудра захар.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Начало