Продукти:
• 4 и 1/2 ч.ч. печени фъстъци
• 2 и 1/2 ч. ч. захар
• 1 и 1/2 ч. л. бакпулвер
• 3 ванилии
• 1 ч. л. канела
• 1/2 ч. л. счукан карамфил
• 5 с.л. брашно
• 4 яйца
• 1 ч. ч. пудра захар
Начин на приготвяне:
Смесваме печените и смлени фъстъци със захарта. Сипваме бакпулвера, канелата, ванилията, карамфила и брашното и разбъркваме. Добавяме яйцата и размесваме добре.
С намазнени ръце оформяме малки топчета и ги овалваме в пудра захар. Намазняваме тавичка, в която редим сладките, поставени в кръгли хартиени формички.
Печем 10-15 минути във фурна, загрята до 180 градуса. Тестото трябва да се отдели от хартийките.
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...