Кулинарни рецепти » Коледни елхички

 Коледни елхички

Продукти:

• 500 г брашно
• 4 яйца
• 2 пакетчета краве масло
• 2 ч.ч. захар
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 1 щипка амонячна сода
• 1 ч.л. сода бикарбонат
• мармалад или течен шоколад за слепване

За крема:

• 1 пакетче краве масло
• зелена сладкарска боя

Начин на приготвяне:

Разбиваме яйцата със захарта. Прибавяме последователно млякото, содите и маслото. Постепенно при непрекъснато бъркане сипваме брашното. Омесваме средно меко тесто и го оставяме малко да почине. После го разточваме на кори с дебелина 4-5 мм.

Вземаме три кръгли къдрави формички с различен диаметър и с тях изрязваме фигурки от тестото. Нареждаме тестените фигурки в намаслена тавичка и печем в предварително загрята фурна при температура 180°С, докато порозовеят. Оставяме ги да изстинат.

После с мармалад слепваме по три кръгчета с различна големина, така че да наподобяват елхичка. /Вместо мармалад можем да използваме течен шоколад./

Разбиваме размекнатото масло за крема на пяна, оцветяваме го със зелена боя и с шприц украсяваме елхичките в кръг, така че да заприличат на истински.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Начало