Продукти:
• 1 ч.ч. олио
• 1 к.ч. кисело мляко
• 1 ч.л. суха мая
• 2 щипки сол
• 2-3 ч.ч. брашно
• сладък пълнеж
Начин на приготвяне:
Замесваме тесто от олиото, млякото, маята, солта и брашно, така че да се получи меко и гладко тесто. После го оставяме да втаса 1-2 часа.
Късаме от тестото топчета, разплескваме ги с пръстите на кръгчета и във всяко слагаме плънка от кристална захар, смлени орехови ядки и ванилия. Може да използваме и други смеси по избор.
Прегъваме курабиите, прищипваме ги с вилица или с пръсти. По желание ги овалваме между дланите или им придаваме други подходящи форми. Готовите курабии намазваме с разбито яйце и олио и изпичаме в намаслена тава до зачервяване.
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...