Кулинарни рецепти » Бели курабийки Парис

 Бели курабийки Парис

Продукти:

• 300 г краве масло
• 100 г пудра захар
• 2 жълтъка
• 500 г брашно
• 2 ванилии
• 1 с.л. какао
• пудра захар

Начин на приготвяне:

Разбиваме маслото заедно със захарта и прибавяме жълтъците, брашното и ванилиите. Омесваме добре и отделяме малко тесто, което оцветяваме с какао. Правим по 3 топчета от бялото тесто, залепваме ги и по средата им залепваме малко топче какао.

Нареждаме така приготвените курабии в тавичка /без да я мажем с масло/ и печем в умерена фурна до бледо розово. Поръсваме готовите курабии с пудра захар.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Начало