Продукти:
• 300 г краве масло
• 100 г пудра захар
• 2 жълтъка
• 500 г брашно
• 2 ванилии
• 1 с.л. какао
• пудра захар
Начин на приготвяне:
Разбиваме маслото заедно със захарта и прибавяме жълтъците, брашното и ванилиите. Омесваме добре и отделяме малко тесто, което оцветяваме с какао. Правим по 3 топчета от бялото тесто, залепваме ги и по средата им залепваме малко топче какао.
Нареждаме така приготвените курабии в тавичка /без да я мажем с масло/ и печем в умерена фурна до бледо розово. Поръсваме готовите курабии с пудра захар.
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...