Продукти:
• 3-4 яйца
• 1 1/2 ч.ч. брашно
• 1 ч.ч. орехови ядки
• 1 пакетче краве масло
• 3 ч.л. канела
• 1/2 ч.л. бакпулвер
• 1 малка вафлена кора
Начин на приготвяне:
От маслото, 2-3 яйца, 2 ч.л. канела, изравнени с ножа отгоре, брашното с бакпулвера и част от орехите замесваме тесто, след което точим кори.
Със стъклена чашка изрязваме кръгчета, които нареждаме в тавичка, отгоре глазираме с яйце, в средата им слагаме по малко смес от едра кристална захар, канела, счукани орехови ядки и вафлени кори. Изпичаме в умерена фурна.
Горещите курабии отделяме с нож от тавичката и нареждаме в чиния или кутия.
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...