Продукти:
• 4 яйца
• 1 1/2 ч.ч. захар
• 1 1/2 ч.ч. брашно
• 1 ванилия
• 2 с.л. ром
• кристална захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Разбиваме яйцата със захарта. Прибавяме ванилията, рома и брашното и замесваме меко тесто. С помощта на шприц за сладки оформяме продълговати бисквити, които поръсваме с кристална захар и оставяме да престоят 3-4 часа.
Нареждаме бисквитите в намаслена тавичка и печем в умерена фурна.
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...