Кулинарни рецепти » Розички Сирун

 Розички Сирун

Продукти:

• 4 яйца
• 2-2 1/2 ч.ч. брашно
• пудра захар за ръсене
• 1 малко бурканче сладко (череши или вишни) за украса
• 2-3 белтъка за слепване
• мазнина за пържене

Начин на приготвяне:

Омесваме яйцата и брашното. Разточваме кора, дебела колкото гърба на ножа. С чашка режем кръгчета, които цепваме с нож на 5 места без да нарушаваме средата. След това слепваме по три кръгчета по средата с белтък, като се стремим да разминаваме цепките.

Така получените сладки пържим в нагорещена мазнина до златисто (при пърженето в много мазнина, така че да плуват, сладките цъфват като розички). След това ги нареждаме на кухненска хартия, за да се отцедят от мазнината.

По средата на всяка розичка слагаме по един плод от сладкото и поръсваме с пудра захар.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Картофено руло с пиперки

Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Начало