Продукти:
• 250 г свинска мас
• 250 г кисело мляко
• 150 г пудра захар
• 1 ч.л. амонячна сода
• настърганата кора от 1 лимон
• 300 г брашно
• мармалад от кайсии
• пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Разбиваме маста със захарта. Прибавяме киселото мляко, разбито с амонячната сода, настърганата лимонова кора и брашното. Замесваме средно твърдо тесто. Разточваме тестото на кора с дебелина 5 мм и я разрязваме на квадратчета.
Слагаме във всяко квадратче по малко мармелад, слепваме краищата им, нареждаме ги в намаслена тавичка и изпичаме в умерена фурна. Поръсваме готовите курабийки с пудра захар, докато са още топли.
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...