Продукти:
• 200 г краве масло
• 150 г пудра захар
• 1 жълтък
• 400 г брашно
• 40 г какао
• 1 ванилия
• пудра захар
Начин на приготвяне:
Разбиваме маслото заедно със захарта. Прибавяме жълтъка, какаото, ванилията и брашното. Замесваме тесто, от което късаме парченца и ги оформяме като топчета.
Нареждаме топчетата в намаслена тавичка и ги печем в умерена фурна. След като ги извадим от фурната ги оставяме да поистинат и ги овалваме в пудра захар.
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...