Продукти:
• 200 г краве масло
• 150 г пудра захар
• 1 жълтък
• 400 г брашно
• 40 г какао
• 1 ванилия
• пудра захар
Начин на приготвяне:
Разбиваме маслото заедно със захарта. Прибавяме жълтъка, какаото, ванилията и брашното. Замесваме тесто, от което късаме парченца и ги оформяме като топчета.
Нареждаме топчетата в намаслена тавичка и ги печем в умерена фурна. След като ги извадим от фурната ги оставяме да поистинат и ги овалваме в пудра захар.
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...