Кулинарни рецепти » Фини масленки

 Фини масленки

Продукти:

• 250 г меко масло
• 225 г пудра захар
• 1 жълтък
• 1 щипка сол
• настърганата кора на половин лимон
• 375 г брашно
• 2-3 супени лъжици сок от лимон
• шоколадови и захарни пръчици
• перлички и сребърни топчета за украса

Начин на приготвяне:

Разбиваме маслото, докато започне да се точи на конци. При непрекъснато бъркане прибавяме 125 г пудра захар и жълтъка. Посоляваме и поръсваме настърганата лимонова кора. Пресяваме брашното отгоре, разбъркваме и омесваме меко тесто. Оставяме го за 30 минути в хладилника.

Предварително загряваме фурната до 190 градуса.

Върху набрашнена плоскост разточваме тестото на кора, дебела 4 мм. Изрязваме различни форми и нареждаме в тава, постлана с хартия за печене. Печем 8-10 минути до златистожълто.

Разбъркваме останалата пудра захар с лимоновия сок и намазваме сладките със сместа. Украсяваме с шарените захарни и шоколадови пръчици.

Автор: Пенка Господинова

Представяме Ви:

Бърз щрудел

Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...

Мариновани люти чушки

Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Кьопоолу от чушки и сирене

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...

Начало