Продукти: (за около 50 броя)
• 150 г нискомаслена извара
• настърганата кора на 1 лимон
• 6 с.л. олио
• 6 с.л. прясно мляко
• 130 г захар
• 300 г брашно
• 1 ванилия
• 1 пакетче бакпулвер
За плънката:
100 г мармалад
50 г ситно смлени ядки
Начин на приготвяне:
Разбъркваме добре изварата, млякото, захарта и лимоновата кора. Пресяваме брашното с бакпулвера и го смесваме с изварата. Правим топка, която обвиваме в целофан и прибираме за 1 час в хладилника.
Наръсваме работната повърхност с брашно и разточваме от тестото квадратна кора с големина 40 см. Загряваме мармалада, прекарваме го през цедка, намазваме с него кората и я наръсваме с ядките.
Навиваме кората на руло, което нарязваме го на парчета с дебелина 1 см. Завиваме от тях охлювчета и ги нареждаме в намазнена тава. Печем 15 мин на 180°С. Ако искаме да хрупкат, сервираме ги веднага, но можем да ги запазим и в камерата на хладилника.
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...