Кулинарни рецепти » Испански сладки

 Испански сладки

Продукти:

• 400 г брашно
• 2 яйца
• 40 г мая
• 3 с.л. кристална захар
• 100 мл сметана
• 4 с.л. краве масло
• 2 с.л пудра захар
• настъргана кора от половин лимон
• 1 щипка кардамон
• 1 щипка сол

Начин на приготвяне:

В голяма купа смесваме брашното, солта и разтопеното масло. Разтваряме маята и кристалната захар в леко затоплената сметана. Сипваме при брашното, прибавяме яйцата и разбиваме много добре.

Оставяме тестото на топло да втасва 30 мин. После го разделяме на няколко топки, от които разточваме тънки кори. Изрязваме от тях различни формички, които оставяме да втасват 20 мин.

Изпържваме сладките в сгорещеното масло, отцеждаме ги върху домакинска хартия и ги поръсваме с пудра захар.

Автор: Ирена Колева

Представяме Ви:

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Начало