Продукти:
• 400 г брашно
• 2 яйца
• 40 г мая
• 3 с.л. кристална захар
• 100 мл сметана
• 4 с.л. краве масло
• 2 с.л пудра захар
• настъргана кора от половин лимон
• 1 щипка кардамон
• 1 щипка сол
Начин на приготвяне:
В голяма купа смесваме брашното, солта и разтопеното масло. Разтваряме маята и кристалната захар в леко затоплената сметана. Сипваме при брашното, прибавяме яйцата и разбиваме много добре.
Оставяме тестото на топло да втасва 30 мин. После го разделяме на няколко топки, от които разточваме тънки кори. Изрязваме от тях различни формички, които оставяме да втасват 20 мин.
Изпържваме сладките в сгорещеното масло, отцеждаме ги върху домакинска хартия и ги поръсваме с пудра захар.
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...