Продукти: (за 8-10 порции)
• 1 голям портокал
• 1 ч.л. коняк
• 125 г захар на бучки
• 6 жълтъка
• 600 мл бита сметана
• захаросани лимонови резенчета
Начин на приготвяне:
Обелваме кората на половината портокал с помощта на белачка за картофи и я слагаме във вряща вода за 2 мин. Изваждаме я и прибавяме коняка, сока от портокала, захарта и жълтъците. Разбиваме с миксер.
Слагаме сметаната на котлона и нагряваме, докато заври и прибавяме постепенно сместта с портокаловата кора. Изсипваме в чашки за крем карамел, нареждаме ги в тава, пълна до половината с вода и печем на 160С 30 мин. Сервираме ги топли или охладени.
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...