Продукти:
• 1 ч.ч. настъргани моркови
• 1 ч.ч. олио
• 1 ч.ч. захар
• кората на един лимон
• 3 ч.ч. брашно
• 1 бакпулвер
Начин на приготвяне:
Разбъркваме олиото, морковите, захарта и лимонената кора и ги оставяме да престоят една нощ. Прибавяме брашното и бакпулвера. Оформяме малки топчета, които печем в гореща фурна около 20 мин.
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....