Кулинарни рецепти » Дребни сладки с шоколадова плънка

 Дребни сладки с шоколадова плънка

Продукти:

• 1 пакетче краве масло
• 50 г пудра захар
• 2 жълтъка
• 250 г брашно
• 1 ванилия

За плънката:

• 1 яйце
• 3 с.л. захар
• половин пакетче краве масло
• 2 с.л. какао
• 2-3 с.л. смлени орехови ядки
• 1 ванилия

Начин на приготвяне:

Разбиваме на пяна маслото със захарта. При непрекъснато бъркане прибавяме един по един жълтъците, ванилията и пресятото брашно. Замесваме тесто. /За да станат крехки сладките, не месим дълго тестото, а само докато се заглади./

Оставяме тестото да престои 15 мин на студено, а след това го разточваме на кора с дебелина 5-6 мм. С малки формички изрязваме сладки, които нареждаме в суха /без да я мажем с масло/ тавичка и изпичаме в умерена фурна, като внимаваме да останат бели.

Разбиваме яйцето за плънката и върху огъня го смесваме със захарта и маслото, като непрекъснато бъркаме с телта. Когато сместа кипне, отстраняваме от огъня и прибавяме какаото. Разбъркваме добре, след което слагаме смлените орехови ядки и ванилията.

Изваждаме изпечените сладки от тавичката и ги слепваме две по две с приготвената плънка.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Салата от зелени доматчета

Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...

Начало