Кулинарни рецепти » Имберлех /еврейски десерт/

 Имберлех /еврейски десерт/


Продукти:

• 1 кг моркови
• 1 кг захар
• 100 г настъргани кори от портокал
• 1 ч.ч. гликоза
• 200 г счукани орехови ядки
• 1 ч.л. джинджифил

Начин на приготвяне:

Почистваме морковите и ги настъргваме на ситно ренде. Добавяме 1 кг захар и настърганите кори.

Варим на слаб огън в сироп от 100 г захар , 1 ч.ч. вода и 1 ч.ч. гликоза, докато морковите поемат цялата течност. Добавяме ореховите ядки и джинджифила.

Сварената смес разстиламе върху поднос, където престоява 12 часа. След това я разрязваме на парчета, които съхнат 2-3 дни, когато са готови за консумация.

Автор: София Ковачева

Представяме Ви:

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Начало