Кулинарни рецепти » Имберлех /еврейски десерт/

 Имберлех /еврейски десерт/


Продукти:

• 1 кг моркови
• 1 кг захар
• 100 г настъргани кори от портокал
• 1 ч.ч. гликоза
• 200 г счукани орехови ядки
• 1 ч.л. джинджифил

Начин на приготвяне:

Почистваме морковите и ги настъргваме на ситно ренде. Добавяме 1 кг захар и настърганите кори.

Варим на слаб огън в сироп от 100 г захар , 1 ч.ч. вода и 1 ч.ч. гликоза, докато морковите поемат цялата течност. Добавяме ореховите ядки и джинджифила.

Сварената смес разстиламе върху поднос, където престоява 12 часа. След това я разрязваме на парчета, които съхнат 2-3 дни, когато са готови за консумация.

Автор: София Ковачева

Представяме Ви:

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Руски пирог

Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Селска мешана туршия

Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...

Начало