Кулинарни рецепти » Казанлъшки курабии

 Казанлъшки курабии

Продукти:

• 1 кг брашно
• 1 цяло яйце
• 4 жълтъка
• 4 с.л. разтопено краве масло
• 250 г захар
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 1 ч.л. сода бикарбонат
• кората от половин лимон
• 1 белтък за намазване
• кристална захар за поръсване

Начин на приготвяне:

Изсипваме брашното в голяма тава и оформяме по средата кладенче. Слагаме в него яйцето и жълтъците, захарта, разтопеното масло, ситно настърганата лимонова кора и киселото мляко, в което сме разтворили содата. Омесваме гладко тесто и го разделяме на 2-3 топки.

От всяка топка разточваме дебела кора. Изрязваме от корите курабии с различни форми и ги намазваме с разбития жълтък.

Нареждаме курабиите в тавичка, поръсваме ги с кристална захар и ги изпичаме в умерено загрята фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сладко от зелени шишарки

Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...

Кордон бльо

Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...

Мариновани люти чушки

Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Начало