Продукти:
• 300 г краве масло
• 300 г брашно
• 1 яйце
• 1 к.ч. лешници
• 2-3 с.л. ситна кристална захар
• мармалад от шипки
Начин на приготвяне:
Разтриваме брашното и маслото, прибавяме жълтъка, омесваме тесто и го разточваме. Нарязваме дребни сладки с помощта на формички. Намазваме отгоре с разбития белтък, поръсваме със захарта и смлените лешници.
Печем сладките в умерена фурна. След като изстинат, намазваме сладкишите с мармалад и ги слепваме два по два. Поръсваме със захар.
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...