Продукти:
• 2 ч.ч. брашно
• 1 кг спанак
• 1 ч.ч. разтопено краве масло
• 1 ч.ч. ориз
• 250 г натрошено сирене
• 7 яйца
• сол
Начин на приготвяне:
Замесваме меко /банично/ тесто от брашното, 1/2ч.л. сол, 1 яйце и вода, колкото поеме. Завиваме тестото с кърпа и го оставяме да престои на топло около половин час.
Изчистваме спанака и го измиваме със студена вода. Отцеждаме го и го нарязваме на тънки лентички. Задушаваме го в половината от маслото. Почистваме и измиваме ориза. Варим го в 500 мл подсолена вода. Щом поомекне го отцеждаме и го смесваме със задушения спанак. Прибавяме натрошеното сирене и ако е необходимо, посоляваме. Щом сместа поистине, сипваме разбитите яйца и разбъркваме.
Разточваме от тестото две кори – по-голяма и по-малка. Разстиламе приготвената плънка върху по-голямата кора. Покриваме с по-малката кора, завиваме краищата на голямата кора и с пръсти ги прищипваме към малката. Печем клина направо върху нагорещена плоча. Щом се опече от едната страна, го обръщаме и го изпичаме и от другата страна.
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...