Продукти:
• 500 г бутер тесто
• 4 твърдо сварени яйца
• 1 връзка магданоз
• 1 връзка пресен джоджен
• 200 г кашкавал
• 1 ч.ч. сметана
• 1 сурово яйце
• 250 г шунка
• 2 с.л. олио
• бял пипер, индийско орехче, сол
Начин на приготвяне:
Измиваме и нарязваме на ситно магданоза и джоджена. Смесваме ги с настъргания кашкавал, сметаната, суровия жълтък и подправките.
Разстиламе бутер тестото на тънък лист и върху него нареждаме шунката, нарязана на тънки резени. Сипваме сместа с кашкавала и сметаната и я разпределяме равномерно. Отгоре нареждаме обелените яйца.
Завиваме тестото на руло и го слагаме в тавичка. Поливаме с олио, намазваме с разбития белтък и печем при висока температура 25-30 минути.
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....