Кулинарни рецепти » Баница с праз и гъби

 Баница с праз и гъби

Продукти:

• 500 г готови кори
• 250 г пресни гъби
• 5-6 стръка праз
• 2 яйца
• 1 ч.ч. олио
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Изчистваме и измиваме гъбите. Нарязваме ги на филийки и ги сваряваме в подсолена вода. Почистваме праза, нарязваме го на тънки кръгчета и го запържваме в 3-4 с.л. мазнина. Прибавяме гъбите и също ги позапържваме.

Отстраняваме сместа от огъня и я подправяме с черен пипер и сол. Изчакваме да изстине и прибавяме разбитите яйца.

В намаслена тавичка нареждаме готовите кори като ги ръсим с олио, а през 2 кори слагаме част от плънката. Най-отгоре поръсваме баницата с останалото олио и я печем в умерено силна фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Торта с готово руло

Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...

Начало