Кулинарни рецепти » Пумпали

 Пумпали

Продукти:

• 2 жълтъка
• 300 г брашно
• 150 г пудра захар
• 1 1/2 пакетчета краве масло
• маслен крем за слепване
• смлени орехови ядки за овалване

За глазурата:

• 2 белтъка
• 150 г кристална захар

Начин на приготвяне:

Разбиваме жълтъците със захарта до побеляване. Прибавяме размекнатото масло и разбиваме до побеляване. След това постепенно сипваме брашното и замесваме тесто. Разточваме кора с дебелина около 5 мм и с помощта на малка чаша изрязваме от кората кръгчета.

Разбиваме белтъците на сняг. Прибавяме захарта и бием, докато получим гъст крем. С малък шприц шприцоваме розички върху тестените кръгчета.

Нареждаме кръгчетата в намаслена тавичка и ги печем в умерена фурна, като внимаваме да не се зачервят. Оставяме изпечените кръгчета да изстинат и ги слепваме две по две с маслен крем, след което ги овалваме в ореховите ядки.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Сладки с извара

Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...

Начало