Кулинарни рецепти » Котешки главички

 Котешки главички

Продукти:

• 2 яйца
• 1 к.ч. вода или прясно мляко
• 1 к.ч. олио или 1 пакетче краве масло
• 220 г захар
• 1 ч.л. сода бикарбонат
• 2 ч.л. амонячна сода
• настъргана кора от 1 лимон /или 1 ванилия/
• 1-2 ч.ч. брашно

Начин на приготвяне:

Разбиваме маслото със захарта. Прибавяме яйцата, водата /или млякото/, амонячната сода, разтворена в малко оцет, содата бикарбонат, лимоновата кора /или ванилията/ и брашно колкото да замесим твърдо тесто.

Разточваме омесеното тесто на кора с дебелина 5 мм. Изрязваме от нея кръгчета. С по-малка форма изрязваме малки кръгчета, които залепваме за големите като ушички.

Нареждаме бисквитите в намаслена и набрашнена тавичка и ги печем в умерена фурна. След като ги изпечем, с помощта на клечка, потопена в разтопен шоколад, изписваме мустаци, а за очи слагаме вишни от сладко, оваляни в захар.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мързелива лютеница

Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Начало