Кулинарни рецепти » Котешки главички

 Котешки главички

Продукти:

• 2 яйца
• 1 к.ч. вода или прясно мляко
• 1 к.ч. олио или 1 пакетче краве масло
• 220 г захар
• 1 ч.л. сода бикарбонат
• 2 ч.л. амонячна сода
• настъргана кора от 1 лимон /или 1 ванилия/
• 1-2 ч.ч. брашно

Начин на приготвяне:

Разбиваме маслото със захарта. Прибавяме яйцата, водата /или млякото/, амонячната сода, разтворена в малко оцет, содата бикарбонат, лимоновата кора /или ванилията/ и брашно колкото да замесим твърдо тесто.

Разточваме омесеното тесто на кора с дебелина 5 мм. Изрязваме от нея кръгчета. С по-малка форма изрязваме малки кръгчета, които залепваме за големите като ушички.

Нареждаме бисквитите в намаслена и набрашнена тавичка и ги печем в умерена фурна. След като ги изпечем, с помощта на клечка, потопена в разтопен шоколад, изписваме мустаци, а за очи слагаме вишни от сладко, оваляни в захар.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Туршия 60 ЧУШКИ

Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Картофена торта

Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Начало