Продукти:
• 1 ч. ч. мас
• 1 ч. ч. пудра захар
• 1 ч. ч. ситно смлени орехи
• 3 ч. ч. брашно
• 2 пакетчета ванилия
• 2 с. л. ром/коняк
Начин на приготвяне:
Маста разбиваме добре със захарта и след това прибавяме всички останали продукти. Сместа става много ронлива. От нея оформяме малки топчета. Печем в умерена фурна и овалваме в пудра захар.
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...