Кулинарни рецепти » Хрупкави парички

 Хрупкави парички

Продукти:

• 200 г лешници
• 3 белтъка
• 1 щипка сол
• 120 г захар
• 50 г брашно
• 2 с.л. какао
• 70 г много меко масло

Начин на приготвяне:

Предварително загряваме фурната на 175 градуса. Нареждаме лешниците в тавичка и ги препичаме за 8-12 мин, като от време на време разклащаме тавичката.

Изваждаме ядките, увиваме ги в кърпа и разтриваме, за да паднат люспите им. Накрая счукваме едро лешниците.

Разбиваме белтъка със солта, прибавяме по малко захарта, като продължаваме да разбиваме. От време на време слагаме по малко и от брашното и какаото. Прибавяме маслото и ядките.

Постиламе тавата с хартия за печене и върху нея изсипваме на малки порции от тестото, като оставяме помежду им разстояние от около 4 см. Печем сладките в загрята до 180 градуса фурна около 12 минути. Изваждаме ги и оставаме да изстинат.

Автор: Радина Стоева

Представяме Ви:

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Начало