Кулинарни рецепти » Хрупкави парички

 Хрупкави парички

Продукти:

• 200 г лешници
• 3 белтъка
• 1 щипка сол
• 120 г захар
• 50 г брашно
• 2 с.л. какао
• 70 г много меко масло

Начин на приготвяне:

Предварително загряваме фурната на 175 градуса. Нареждаме лешниците в тавичка и ги препичаме за 8-12 мин, като от време на време разклащаме тавичката.

Изваждаме ядките, увиваме ги в кърпа и разтриваме, за да паднат люспите им. Накрая счукваме едро лешниците.

Разбиваме белтъка със солта, прибавяме по малко захарта, като продължаваме да разбиваме. От време на време слагаме по малко и от брашното и какаото. Прибавяме маслото и ядките.

Постиламе тавата с хартия за печене и върху нея изсипваме на малки порции от тестото, като оставяме помежду им разстояние от около 4 см. Печем сладките в загрята до 180 градуса фурна около 12 минути. Изваждаме ги и оставаме да изстинат.

Автор: Радина Стоева

Представяме Ви:

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Начало