Кулинарни рецепти » Пъстра туршия

 Пъстра туршия

Продукти:

• 6 кг зелени чушки „Капия”
• 13 кг бяло зеле
• 2 кг моркови
• 3 кг зелени домати
• 1 глава целина
• 2 връзки магданоз

За саламурата:

• 8 л вода
• 1 кг сол
• 500 мл оцет
• 1 ч.ч. захар
• 1 пакетче черен пипер

Начин на приготвяне:

Нарязваме зеленчуците, смесваме ги и ги нареждаме в подходящ съд.

Възвираме продуктите за саламурата и изчакваме да се изстуди. Заливаме туршията с изстудената саламура и притискаме с кръстачка и камък.

Претакаме поне 5 пъти през 2-3 дни.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Начало