Продукти:
• 6 кг зелени чушки „Капия”
• 13 кг бяло зеле
• 2 кг моркови
• 3 кг зелени домати
• 1 глава целина
• 2 връзки магданоз
За саламурата:
• 8 л вода
• 1 кг сол
• 500 мл оцет
• 1 ч.ч. захар
• 1 пакетче черен пипер
Начин на приготвяне:
Нарязваме зеленчуците, смесваме ги и ги нареждаме в подходящ съд.
Възвираме продуктите за саламурата и изчакваме да се изстуди. Заливаме туршията с изстудената саламура и притискаме с кръстачка и камък.
Претакаме поне 5 пъти през 2-3 дни.
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...